• Standaard header

Hoe maak je jullie Grote Dag nóg persoonlijker?

Geplaatst op 09-01-2017

Iedereen wil het; een bruiloft met persoonlijke details. Eentje waarvan er niet 12 in een dozijn bestaan, en die ook niet 1 op 1 van Pinterest komt.
Maar hoe maak je jullie dag nu echt JULLIE dag?

1. Bepaal het thema

Het moeilijkste maar zeker ook het belangrijkste stukje planning zit gelijk aan het begin. Want wat maakt jullie uniek? Welke stijl willen jullie op jullie bruiloft? Willen jullie een informele, relaxte festival bruiloft? Een bohemian bruiloft in het bos? Of toch een klassieke bruiloft op een geweldig landgoed? Je kunt natuurlijk inspiratie opdoen op mijn Pinterest pagina! Zodra jullie het thema weten, kun je alles hierop af stemmen. Super leuk om de save-the-date kaarten, die je aan het begin van je planning verstuurd naar al je gasten, ook hierop af te stemmen! A first impression says it all!

2. Beken kleur!

Zodra je het thema weet, kun je ook een bijpassende kleurstelling bepalen. Alles kan en mag, maar zorg voor een mooi geheel. Denk aan de keuze van je bloemen, de styling van de eettafel, de ceremonie en eventueel de aankleding van jullie locatie. Kijk vooral hier voor amazing kleuren schema’s voor jullie bruiloft!

3. Kies voor een eigen trouwambtenaar!

Je kunt binnen de gemeente waarin je trouwt, vaak een trouwambtenaar kiezen die in dienst is van de gemeente. Maar om je ceremonie nog persoonlijker te maken kunnen jullie er ook voor kiezen een familielid of lieve vriend te vragen om jullie te trouwen. Hij of zij moet wel op tijd beëdigd worden voor 1 dag. Vraag de procedure van te voren goed na bij je gemeente! Hebben jullie niemand in jullie omgeving die dit op zich zou kunnen nemen? Het is ook super leuk om eens te goed te kijken naar welke zelfstandig trouwambtenaar bij jullie past. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige BN-er als Dirk Zeelenberg of Jandino. Mijn tip? Kijk eens naar Sandra van Trouwen met Passie! Een topper in haar vak!

P.S. Denken jullie er ook aan je ceremonie persoonlijker te stylen? Super tof! Hierover in een volgende blog meer!

4. Schrijf je eigen trouwgeloften

Hoe romantisch is dat! Schrijf op wat de ander voor jou betekent, wat je voor hem voelt en hoe je de toekomst samen voor je ziet. Overleg met de ambtenaar wanneer jullie dit moment kunnen delen tijdens de ceremonie. Een echte tearjerker!

5. Een personal message voor je gasten

Deze tip zorgt gegarandeerd voor geweldige reacties van je gasten! Leg voor iedere gast een persoonlijk briefje bij hun plek aan de eettafel. Laat iedereen weten hoe bijzonder ze voor jullie zijn!

Ook leuk; een ‘wist-je-dat’ op tafel. Leuke weetjes over jullie en jullie gasten. Dit zorgt voor leuke gesprekken aan tafel!

6. Deel talent

Ik ben zelf enorm fan van dit onderdeel: vraag of iemand van je gasten een bijdrage wil leveren op jullie dag. Dit kan muzikaal zijn, bijvoorbeeld een prachtig zelfgezongen nummer tijdens jullie binnenkomst bij de ceremonie, of door middel van een mooie speech. Ook super leuk om handige vriendinnen op te trommelen voor een DIY weddingdeco middag. Super gezellig en bespaart jullie veel tijd en kosten!

Vinden jullie het lastig om jullie persoonlijkheden te verweven in jullie bruiloft? Vraag advies bij mij! Ik denk graag met jullie mee :)

Deel dit bericht:

Blog

 • Chris en Marieke

  Hoe goed kan een Goede Vrijdag zijn? Heerlijk weer, een geweldige locatie, ee...

  Lees meer
 • Chinou en Tom

  Chinou en Tom wilden trouwen in de natuur. In overleg met de boswachter hebbe...

  Lees meer
Archief
 • Verhuur

  Verhuur

  Heb je toffe spullen gezien en wil je mij niet de hele dag inhuren? Goed nieuws ;) Dat kan!

  Lees meer
 • Ceremoniemeester

  Ceremoniemeester

  Wil je dat jullie bruiloft op de dag zelf stressvrij verloopt? En dat al jullie vrienden en familie de hele dag optimaal...

  Lees meer
 • Styling

  Styling

  Ik help je van Pinterestbord naar een styling die bij jullie past

  Lees meer
 • Real Weddings

  Real Weddings

  Bekijk wat ik al eerder gedaan heb, en doe inspiratie op voor jullie eigen Grote Dag!

  Lees meer